Това е най-съвременният метод за лечение на злокачествени заболявания на белия

...
Това е най-съвременният метод за лечение на злокачествени заболявания на белия
Коментари Харесай

Хирурзи от болница Сърце и Мозък Бургас извършиха за първи път в страната ни нов вид операция с робота da Vinci

Това е най-съвременният способ за лекуване на злокачествени болести на белия дроб

Водещият гръден хирург от международна големина, проф. Диего Гонзалез Ривас е  в страната ни по покана на Българския Кардиологичен Институт. Той е експерт с извънреден опит, с над 350 научни изявления, над 5400 цитирания в научни списания,  оперирал в над 120 страни, обучил  над 1000 гръдни хирурзи. Експертизата му включва белодробни трансплантации, лекуване на тумори на белите дробове, дихателните пътища и медиастинума.

Основната задача на проф. Ривас в България е да инспектира работата, участва на плануваните оперативни процедури и образова над 20 български гръдни хирурзи в най-съвременните оперативни техники.

Проф. Диего Гонзалез Ривас, доцент Румен Филипов и доктор Димо Митев направиха за първи път в страната ни еднопортална роботизирана видео-асистирана анатомична резекция – методът е създаден от проф. Ривас и е най-съвременният за лекуване на злокачествени болести на белия дроб. Операцията продължи под 2 часа с единичен  прорез от 4 сантиметра. Предимствата за  пациента при интервенции по метода Uniportal VATS ( през един разрез) са минималната болежка, бързото възобновяване, както и минималният действен цикатрикс (белег).
 Проф. Диего Гонзалез Ривас, доцент Румен Филипов и доктор Димо Митев описаха пред медиите за неповторимия метод 
Проф. Ривас означи: „ Сърце и Мозък " може да се мери с най-хубавите високотехнологични болница в света. Операционните зали са оборудвани чудесно, в това число с най-модерен уред за роботизирана хирургия da Vinci с четири ръце. Дейността на клиниката по торакална хирургия е проведена на най-високо равнище, по  най-благоприятен и оптимално ефикасен метод. Достойни за почитание са демонстрираните познания и умения. Амбицията на лекарите за асимилиране на нови оперативни техники са вдъхновяващи и мотивиращи за мен като наставник. Тази болница е една прелестна инвестиция в опазването на здравето на страната Ви. “

" Сърце и Мозък "  Бургас в числа:

Проф. Диего Гонзалез Ривас: „ Тази болница е замък на здравето! “

От стартирането на работата на клиниката по гръдна хирургия (януари 2021 г.) до  момента са осъществени близо 900 торакални интервенции, сред тях слагане на трахиален стент, видео-асистирана торакоскопия без интубация, реконструкции на диафрагмални хернии, интервенции на млечни и щитовидни жлези и голям брой белодробни резекции, в това число робот-асистирани и минимално инвазивни интервенции.

В болничното заведение работят клиники и отделения с най-високо равнище на подготвеност в 13 медицински посоки. За една година болничният комплекс се оформи като водещ в опазването на здравето на Бургас и района, изключително в специалности като кардиология, кардиохирургия, неврология, неврохирургия, гастроентерология, урология, гръдна хирургия, съдова хирургия, ортопедия и травматология и други

Скоро след стартирането на  новата,Сърце и Мозък’ Бургас тя се трансформира в привлекателен център за водещи експерти, млади лекари, специализанти и причина за завръщане на доста здравни експерти назад в страната ни, в това число от Австралия, Израел  и Германия. Високата експертиза на екипите, високотехнологичното съоръжение и качеството на предоставяната здравна грижа притеглят водещи специалисти от  Германия, Швейцария, Италия, Испания, Франция, Япония, Израел, ОАЕ и така нататък в качеството им на ментори и лектори за най-съвременни техники и способи за лекуване. 

Българският Кардиологичен Институт (2 високотехнологични болнични комплекса в Плевен и Бургас, 5 профилирани кардиологични лечебни заведения и 15 медицински центрове) покрива 2/3 от територията на страната. От основаването си, преди 15 години досега БКИ се стреми да усъвършенства достъпността до високоспециализирана здравна помощ, увеличи качеството и удължи продължителността на живот. Постоянният блян към повишението на квалификацията на екипите, придобиването на нови познания и умения е главен приоритет в работата на лечебните заведения, а пациентът постоянно е преди всичко. 

БКИ си партнира сполучливо с медицинските университети в страната и чужбина.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР